Meie ümber pole palju tervislikke restorane, kuid need, mis on, pakuvad tõelist naudingut. Aga kuidas mõjub see kõik meie kehale? Vaatame lähemalt, kuidas nende 4 kohviku pakitavad toidud meie kehale kasulikud on.
BOPP Kohvik
BOPP Kohvikus on mitmekesine tervislik menüü, kust leiad vrappe, smuuti- ja pokekausse, grillvõikusid ja palju muud. Nende menüüs on kasutatud palju tooraineid, mis sisaldavad kehale vajalikke rasvu, nagu lõhe, avokaado ja pähklid. Paljudes valikutes on plusspunktiks ka kiudainerohkus. Kiudained aitavad kehal vähendada suhkrust tekkivaid põletikke ja soodustab seedimist. BOPPis lõunatades tunneks mina end väga turvaliselt.
Allikas: bopp.ee
IROLI
IROLI kohvik on midagi täiesti erinevat sellest, mida ma ise tavapäraselt soovitaks. Nad on pisike Ukraina toidukoht, mis on suures osas pelmeenidele keskendunud. Ehtsad Ukraina pelmeenid sisaldavad kvaliteetset liha. Lihasisaldus tähendab, et pelmeenis on olemas täisvalk. Valk mängib suurt rolli meie rakkude uuendamisel ja vaimse arengu kindlustamisel. Samuti on valk sportlastele suureks abiks jõu ja lihase arendamisel. Lihavabades pelmeenides on nad kasutanud kodujuustu, mis on kehale ideaalne, sest ei sisalda transrasvu ning sisaldab palju valku. Samuti ka spinatit, kus on palju vitamiine ja on ka hea kiudaineallikas.
Allikas: iroli.ee
Vrapikohvik Wrap’n’ Roll
Wrap’n’ Roll pakub kõike seda, mida täisväärtuslikuks toidukorraks vaja on. Nende vrapid sisaldavad köögivilju, nii kana kui kala ja juuste. Ehk nende menüüs on olemas erinevaid kiudaineallikaid, mis nagu varem mainitud aitavad kaasa toidu seedimisele ja omastamisele. Kusjuures kiudained ei talletu ka rasvana kehas ning võid neid südamerahuga süüa ilma kaalutõusu kartmata. Põnev on veel ka see, et kui Sinu toit sisaldab palju kiudaineid, siis Su keha omastab vähem süsivesikuid. See omakorda tähendab veel ka seda, et süsivesikutest saadud kalorid ei ladestu nii tõenäoliselt sinu puusadele, reitele või kõhule rasvana.
Allikas: wolt.com
Kana, kala ja juustud annavad jällegi kehale palju valke ja häid rasvu. Nad on kasutanud oma menüüs küll parmesani, mis iseenesest on rasvane juust, kuid seda soovitatakse siiski tarbida, sest see on intensiivse maitsega ja seetõttu kasutatakse seda vähem korraga.